Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си ремонтираме неработещото централно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да си ремонтираме неработещото централно

От около 2 месеца ми отказа централното на задна дясна врата. Отворих я и се оказа, че ток до бравата има, но моторчето не работи. Следователно проблема е в моторчето. Понеже всичкият добитък се ръга точно през тази врата да се качва ми писна да отключвам и заключвам ръчно и реших да я оправя. Моторчето което използвах е от брава на Ивеко Стралис. Бравата е 1 към 1 като механика и части. Теми за разглобяването на вратата има много тъй, че ето снимките как се сменя моторчето.

1. Развивате 3-те болтчета с кръстата отверка.
    2. Разпробивате двата нита с подходящо свредло.
    3. Внимателно с права отверка откопчавате и махате белия капак.
    4. Махате 3-те лостчета и вадите моторчето.
    5. Моето моторче дори беше със същия цвят на кабелите така, че го презапоявате, както са били кабелите. Ако не съвпадат цветовете или моторчето е друго трябва да се запоят кабелите и да се пробва на колата дали посоката на работа е желата. Ако обърнете + и - бравата ще работи на обратно спрямо другите 3.
    6. Намествате моторчето където е било.
    7.Слагате 3-те лостчета и сглобявате обратно белия капа.
    8. Пробвате бравата дали вскичко работи. Отключване, заключване, отваряне отвътре, отвън.
    9. Ако свичко е ОК я монтирате на колата и се радвате на отново работещо централно!!!!
    10. Проблема на старото моторче се вижда. Износен му е колектора, а мисля, че и вода е влизала в него.
    Attached Files
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Едно голямо браво Boby,поздравления и адмирации!

Comment

Ако не можете да си намерите такова моторче, можете да сложите от китайските комплекти за централно закл. като кабелите на машинките запоите за кабелите на оригиналното моторче. като трябва само да намерите подходящо място на вратата да не пречи на кората. По същия начин от + и - обръщате посоката на закл. и откл.
      166 2.4JTD-00г.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
        От около 2 месеца ми отказа централното на задна дясна врата. Отворих я и се оказа, че ток до бравата има, но моторчето не работи. Следователно проблема е в моторчето. Понеже всичкият добитък се ръга точно през тази врата да се качва ми писна да отключвам и заключвам ръчно и реших да я оправя. Моторчето което използвах е от брава на Ивеко Стралис. Бравата е 1 към 1 като механика и части. Теми за разглобяването на вратата има много тъй, че ето снимките как се сменя моторчето............
        Поздравления за добре свършената работа и за хубавото нагледно ръководство!

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от trop4i Покажи съобщение
          Ако не можете да си намерите такова моторче, можете да сложите от китайските комплекти за централно закл. като кабелите на машинките запоите за кабелите на оригиналното моторче. като трябва само да намерите подходящо място на вратата да не пречи на кората. По същия начин от + и - обръщате посоката на закл. и откл.
          Става точно за 15 минути с отварянето и затварянето, на обща цена пет лева и работи безотказно вече повече от три години . Операцията се препоръчва за задните врати.
          ...
          155 1,6 TS 16V `96
          166 2,4 JTD `99
          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Аз лично предпочитам да си ремонтирам оригиналната брава отколкото да приспособявам универсални машинки за централно. Както и да е.

За тези които не могата да намерят моторче от брава на Ивеко могат да потрошат някоя стара китайска играчка. 90% от количките ми бяха с такова моторче, а също така такива моторчета има и по магазините за електроника.
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Аз лично предпочитам да си ремонтирам оригиналната брава отколкото да приспособявам универсални машинки за централно...
              Аз също, и съжалявам,ако съм те засегнал. Но преди да прибегна до китайчето, също разглобих оригиналната машинка и се убедих,че след тая операция тя вече съвсем не е оригинална. Така че явно е въпрос на избор и преценка.
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Аз лично предпочитам да си ремонтирам оригиналната брава отколкото да приспособявам универсални машинки за централно. Както и да е.

За тези които не могата да намерят моторче от брава на Ивеко могат да потрошат някоя стара китайска играчка. 90% от количките ми бяха с такова моторче, а също така такива моторчета има и по магазините за електроника.
                Прав си- но аз не можах да намеря, питах в 2-3 магазина но ми казаха че вече нямало такива.
                166 2.4JTD-00г.

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                  Аз също, и съжалявам,ако съм те засегнал. Но преди да прибегна до китайчето, също разглобих оригиналната машинка и се убедих,че след тая операция тя вече съвсем не е оригинална. Така че явно е въпрос на избор и преценка.
                  Не си ме засегнал. Това го написах защото Опела ми е с комплект ценрално за 20лв монтирано допълнително и когато си поиска някоя от вратите остава или отключена или заключена, а това не искам да се случва на алфата.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Моите моторчета ги ремонтирах по този начин с отварянето но после имах проблеми с разпробитите нитове Ако по някакъв начин не си прикрепил пластмасовият капак към нита там ще се пръснат чарковете от остта Аз лично бях разпробил нита с по тънка бургия и през дупчицата слагах и лепих някви телчета Вече съм позабравил Но знам че имаше отначало проблеми И когато почнах да дават фира втори път ми писна и сложих китайчета Засега нямам проблеми Но ми се струва че е по добър вариант защото ако нещо даде фира лесно и бързо се сменя
                    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Благодаря, колега.
                      ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Евала човече за това, което си направил. Много подробно и нагледно е представвено. Аз вече смених една цяла машинка, а преди 2 дни спря още една, но след твоята тема ще я отремонтирам и ще си спестя излишни разходи. Още един път поздравления
                        Last edited by andro88; d.m.y г., 09:15.
                        Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Колега,от къде купи тея моторчета??? Дай жокер моля те,че нещо не мога да открия.
                          Дали моторчето което е в Китайските комплекти централно заключване е същото???Ако става направо да ходя на Илиенци да си купя две и да ги разфасовам,че при мен две врати не работят и направо полудявам.
                          ALFA 166 2.0TS-хубавицата
                          Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
                          PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
                          Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                            Моите моторчета ги ремонтирах по този начин с отварянето но после имах проблеми с разпробитите нитове Ако по някакъв начин не си прикрепил пластмасовият капак към нита там ще се пръснат чарковете от остта Аз лично бях разпробил нита с по тънка бургия и през дупчицата слагах и лепих някви телчета Вече съм позабравил Но знам че имаше отначало проблеми И когато почнах да дават фира втори път ми писна и сложих китайчета Засега нямам проблеми Но ми се струва че е по добър вариант защото ако нещо даде фира лесно и бързо се сменя
                            Странно защо се е получило така при теб. Може би си разпробил нитовете много дълбоко или е имало друг проблем с бравата. При мен всичко се сглоби както е било без никакво напрежение. Не съм слагал нищо на местото на нитовете. Само 3-те винта навих. Пробвах бравата и на колата отваря/затваря, отключва/заключва без никакво напрежение.

---------- Post added at 08:44 ---------- Previous post was at 08:36 ----------

Първоначално публикувано от dakata Покажи съобщение
                            Колега,от къде купи тея моторчета??? Дай жокер моля те,че нещо не мога да открия.
                            Дали моторчето което е в Китайските комплекти централно заключване е същото???Ако става направо да ходя на Илиенци да си купя две и да ги разфасовам,че при мен две врати не работят и направо полудявам.
                            За съжаление не съм разглобявал машинка от китайско централно и не мога да ти кажа. Предполагам, че с същите, но не съм сигурен. Ако искаш имам 1 моторче, но е с друго зъбно колелце защото е от централно на Мерцедес. Ще трябва да го избиеш и набиеш от твоето моторче. Мога да ти го дам. За моторчета повери в магазина под колоните на ректората на ТУ както и по преките като тръгнеш от Женския пазар към Халите. В Ст. град също има много голям магазин за електроника, но трябва да потърся адреса.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

http://erelement.com/motori-reduktori

http://www.tpetrov.com/search.php?p=...%D0%98&s=&ord=

http://www.elimex.bg/en/product/3198...son-20513.html
                              Opel Astra J
                              ex:
                              Alfa Romeo 164 2.5TD
                              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                              X